10 kenmerken van een effectieve F2F fundraiser

In ons vak spelen straat- en deurwervers een cruciale rol bij het verbinden van gepassioneerde donateurs met de doelen waar ze voor geven. Even geleden vertelde ik jullie over wat de redenen zijn waarom wervers werven . Maar wat onderscheidt een goede F2F-fondsenwerver van de rest? Als het goed is weten jullie wat een goed bureau maakt. Maar waar zouden deze bureaus op moeten sturen en trainen? Het is belangrijk van deze eigenschappen op de hoogte te zijn.

Er zitten toppers tussen die hard voor jouw zaak vechten. Wervers die niet naar de hoogste bieder voor bonussen gaan omdat ze ook nog geven om het doel waar ze voor vechten. En daar zouden we ons met de markt op moeten focussen. Laten we ingaan op de belangrijkste kenmerken en vaardigheden die hen effectief maken in het verzamelen van steun en donaties voor jullie, de goede doelen.

 

1.     Passie en enthousiasme: Een goede F2F-fondsenwerver is een baken van passie en enthousiasme voor het goede doel dat ze vertegenwoordigen. Hun onwrikbare toewijding is aanstekelijk en kan hetzelfde vuur aanwakkeren bij voorbijgangers en mensen thuis. Ze weten mensen te inspireren om betrokken te raken.

2.     Kennis van de zaak: Gewapend met een diepgaand begrip van de missie, doelstellingen en projecten van het goede doel, worden F2F-fondsenwervers onschatbare bronnen. Hun vermogen om deze kennis effectief over te brengen en vragen te beantwoorden, maakt het verschil bij het behoud en de kwaliteit van je donateurs.

3.     Empathie: Succesvolle F2F-fondsenwervers hebben het vermogen om zich in te leven in de zorgen en overwegingen van potentiële donateurs. Deze empathie vormt een brug van begrip en vertrouwen, waardoor het gemakkelijker wordt om mensen te overtuigen om bij te dragen.

4.     Communicatieve vaardigheden: Effectieve communicatie is de hoeksteen van succesvolle fondsenwerving. F2F-fondsenwervers moeten het verhaal van het goede doel duidelijk en overtuigend kunnen overbrengen, zowel in woorden als in lichaamstaal, om ervoor te zorgen dat hun boodschap resoneert bij het publiek.

5.     Volharding: De wereld van fieldmarketing kan zwaar zijn, met afwijzing vaak om de hoek. Toch is het vermogen om vol te houden en terug te veren na tegenvallers wat goede fondsenwervers onderscheidt van de rest.

6.     Betrouwbaarheid: Goede doelen vertrouwen F2F-fondsenwervers hun reputatie toe. Betrouwbaarheid en het handhaven van ethische normen zijn van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de boodschap van het goede doel eerlijk en ethisch wordt overgebracht.

7.     Teamspeler: Samenwerking met andere collega’s is de standaard. Effectieve communicatie en teamwork binnen een groep zijn onmisbaar voor een goede dag en het halen van successen. Je viert samen successen en vangt elkaar op als het tegenzit.

8.     Aanpassingsvermogen: Wervers worden blootgesteld aan steeds veranderende buitenomstandigheden en verschillende uitdagingen. Hun aanpassingsvermogen is een cruciale vaardigheid die hen helpt deze diverse situaties effectief te navigeren.

9.     Doelgerichtheid: Het primaire doel van straatfondsenwerving is het ophalen van donaties. Een goede fondsenwerver houdt het doel voor ogen en laat zich niet uit het veld slaan.

10.  Positieve houding: Een warme en vriendelijke houding kan wonderen verrichten bij het betrekken van potentiële donateurs. Een positieve houding maakt mensen eerder bereid om te stoppen, te luisteren en zich te verbinden met het gepromote doel. Daarnaast ook fijn om te weten dat je doel geassocieerd wordt met een vrolijk gezicht, in plaats van demotivatie.

 

Samenvattend belichaamt een goede F2F-fondsenwerver voor goede doelen toewijding, kennis, empathie en effectieve communicatieve vaardigheden. Ze handelen met integriteit, werken naadloos samen, passen zich aan veranderende omstandigheden aan en behouden een onwrikbare focus op hun doel. Met een positieve houding als hun drijvende kracht worden deze fondsenwervers krachtige en kwalitatieve pleitbezorgers voor de doelen die ze dierbaar zijn.

Extra tip: Ga gewoon eens een dagje langs bij een van je fondsenwervingsbureaus op kantoor. Sommige bureaus vinden dat misschien wel prima, anderen niet zo. Maar als je ergens niet binnenkomt, is dat juist een reden om extra nieuwsgierig te worden, vooral als het bureau je vaak wijst op jullie partnerschap. Stel ze vragen over hoe ze hun mensen trainen en wat voor sfeer er heerst. Het geeft je een beter beeld van hoe deze bureaus te werk gaan en hoe ze bijdragen aan het succes van de fondsenwervers. Plus, het is een goede manier om ervoor te zorgen dat alles eerlijk en rechtvaardig verloopt in de branche, op deze manier weten we zeker dat onze organisaties op een juiste manier worden vertegenwoordigd.