Hallo

En welkom bij fondsenwerving.blog, leerzaam, spraakmakend en recht door zee. Alles wat je wil weten over (particuliere) fondsenwerving. Met respect voor donateurs en resultaat. Dit blog is een initiatief van Reinier Spruit, omdat hij graag zijn ervaring deelt met andere fondsenwervers. In zijn blogs verwerkt hij zijn ervaringen die hij in tal van goede doelen heeft opgedaan op het gebied van particuliere fondsenwerving. In zijn blogs schopt hij vaak tegen de heilige huisjes aan om vastgeroeste denkwijzen en praktijken ter discussie te stellen. Zijn favoriete vraag is: waarom?

Naast zijn eigen blogs heeft hij ook 140+ inspirerende non-profit video’s voor jou verzameld. (Let op: inspirerend staat niet gelijk aan resultaat.) Op de hoogte blijven per email? Schrijf je hier in.

Reinier

Alle passie en energie die Reinier in zijn werk legt doet hij om van de wereld een betere plek te maken. Sinds 2001 fondsenwerver. Begonnen bij Dokters van de Wereld. Mooie resultaten behaald als Hoofd Fondsenwerving bij Artsen zonder Grenzen. Bijzondere avonturen beleefd bij Greenpeace International, o.a. gewerkt met Greenpeace India, Turkije, Italië, Engeland en Zweden. In 2014 Reinier Fundraising gestart.

ReinierSpruit.jpg

Sindsdien als interim Hoofd Fondsenwerving gewerkt voor Oxfam Novib, Aidsfonds, CARE Nederland en SOS Kinderdorpen. Als adviseur/coach o.a. gewerkt voor UNHCR Nederland, Plan International Nederland, Liliane Fonds, Stichting Vluchteling, Oranje Fonds, MSF India en International, NSGK, Greenpeace NORDIC en International, Save the Children Nederland en World Animal Protection.

Daarnaast verschillende vrijwilligers initiatieven voor de sector gelanceerd, waaronder De Toekomst van Fondsenwerving en 101fundraising. Een echte netwerker. Maak ook connectie via onderstaande media.

Na 30 jaar honkbal nu vooral in zijn vrije tijd aan het hardlopen. Woont in Amsterdam met zijn indiaan en twee kinderen.

Op deze pagina staat hoe je contact kan opnemen met Reinier.