10 quotes van “de gezonde non-profit”

Ik ben een groot fan van quotes. Niet voor de vluchtige glimlach, maar voor het samengevatte inzicht. Quotes zijn in feite de samenvatting van de samenvatting van de samenvatting. Hoe langer je over een goede quote nadenkt, hoe meer je ontdekt waarom dit de kern is. En in dat denkproces leer je meer dan je denkt! Harvey McKinnon heeft 1.000+ quotes verzameld ter inspiratie voor “de gezonde non-profit”.

Ik deel graag 10 van mijn favorieten:

  • The best time to plant a tree was 20 years ago. The second-best is now. - Chinese Proverb

    Ik kom te veel organisaties tegen die ergens op achter lopen. Vaak op het digitale vlak. Ze hebben eerder de boot gemist en moeten per direct aan de slag met een inhaalslag.

  • Activism is my rent for living on this planet. - Alice Walker

    Heb je wel eens nagedacht over je eigen purpose?

  • It’s fine to believe in miracles, but when it comes to fundraising it sure helps to organize for them. - Roger Craver

    Fondsenwerving is niet ingewikkeld, maar wel heel complex om correct te organiseren. Het goede nieuws: het resultaat is te beïnvloeden en een direct gevolg van je eigen kennis en kunde om die puzzel te leggen.

  • Things that don’t get better get worse. - Alan Sue Stern

    Te veel is al jaren hetzelfde. In fondsenwerving moet je op alle vlakken blijven ontwikkelen om vooruit te komen. “Pas je aan of sterf”.

  • Do the basics brilliantly. - Julie Weston

    Hoe vaak worden we wel niet afgeleid door iets nieuws terwijl we de basis nog niet eens op orde hebben. En toch gaan we aan de slag met al die nieuwe glinsterende dingen. Zolang het fondsenwerving team de investeringsdynamiek achter particuliere fondsenwerving niet snapt, waar hebben we het dan eigenlijk over in al die vergaderingen?!

  • Fundraising is the gentle art of teaching the joy of giving. - Hank Rosso

    Maak de 180-graden-shift en bekijk het eens vanaf de kant van de donateur. Wat kunnen wij doen om die motivaties te begrijpen en te gebruiken in onze fondsenwerving?

  • All fundraisers understand marketing; not all marketers understand fundraising. - Jas Jhooty

    Een waarheid die ook al zo oud is als de weg naar Rome. Niet alle communicatie is fondsenwerving. Maar alle fondsenwerving is wel communicatie. Dus waar geef jij je budget aan uit en met welk doel?

  • People don’t give to you; they give through you. - Kay Sprinkel Grace

    Goede doelen zijn voor donateurs slechts het middel om een doel te bereiken. Het gaat niet om het goede doel zelf. Het gaat om de impact die de donateur via het goede doel mogelijk maakt.

  • Stop setting goals. Goals are pure fantasy unless you have a specific plan to achieve them. - Stephen Covey

    Ook prachtig deze. Een gedetailleerd plan (zowel een narrative als het cijferwerk) is een absolute voorwaarde om ook maar iets te bereiken, maar ook om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de middelen die jou ter beschikking zijn gesteld.

  • Does anyone know where we keep the slide-deck we show to board members to explain what we do? - @nonprofitssay

    De afzender van deze quote is een geweldig X-account dat iedereen in de non-profit sector zou moeten volgen. Een perfecte weergave van de absurditeit die we geregeld in de non-profit sector tegenkomen.

Veel prachtige inspirerende quotes waar we veel van kunnen leren. Via onderstaande button kan je het boek bestellen.

Tot slot, je moet even zoeken tussen de quotes, maar op pagina 137 zie je ook nog een quote die verder geen uitleg behoeft. Van ondergetekende.