Mijn uitdaging voor jou: wees Marcus Lemonis

Ik ben een groot fan van het TV programma The Profit. In deze serie gaat de steenrijke ondernemer Marcus Lemonis op pad om noodlijdende familiebedrijven uit het slop te trekken. In de ideale situatie ziet hij een rooskleurige toekomst en investeert hij zijn eigen geld in ruil voor een aandeel in de onderneming. In het proces om tot een dergelijk aanbod te komen probeert hij alle informatie boven tafel te krijgen. En de cijfers zijn daar een steevast onderdeel van.

 
 

In het programma wordt elke keer weer duidelijk welke rol data spelen om tot de juiste inzichten te komen. Zijn beroemde uitspraak is: “If you don’t know your numbers, you don’t know your business.” En de juiste inzichten gaan altijd over grip krijgen op lange termijn winstgevendheid. Altijd.

Nu is mijn vraag aan jullie:

WAAROM ZOU HET VOOR GOEDE DOELEN ANDERS ZIJN?

Serieus: waarom? Ook bij goede doelen gaat het om lange termijn winstgevendheid. De onderliggende business case moet gezond zijn om inkomstengroei te realiseren.

Daarom heb ik een uitdaging voor alle slimme fondsenwervers die dit lezen.

Stel, jíj bent Marcus Lemonis!

Je gaat één miljoen euro van je eigen geld investeren in het fondsenwerving programma van één van de tien grootste goede doelen met als doel de meeste netto inkomsten te werven op de lange termijn.

Hoe bepaal je in welk fondsenwerving programma je wil investeren? Door de juiste vragen te stellen.

Welke 5 vragen wil je beantwoord zien om te komen tot een besluit?

Vul het formulier in en de beste (en leukste) antwoorden zal ik hier op fondsenwerving.blog delen.

Wees Marcus Lemonis! Investeer in winstgevende zaken. Investeer op basis van data!