Zomaar 14 waardevolle adviezen en inzichten

Een van de oprichters van de The Better Fundraising Company deelde laatst een flinke lijst van adviezen en inzichten. Ter ere van zijn verjaardag. Ik heb de lijst doorgenomen en mijn favorieten eruit gehaald. Het zouden zo mijn aantekeningen kunnen zijn van het IFC! Dus, bij deze, zomaar 14 waardevolle adviezen en inzichten.

  1. Organisaties hebben de neiging om het belang van een deel van hun fondsenwerving te overschatten en het belang van hun totale fondsenwerving te onderschatten.

  2. Organisaties die positief zijn over fondsenwerving, halen meer geld op dan organisaties die negatief zijn over fondsenwerving.

  3. Fondsenwerving mislukt eerder omdat er over de verkeerde dingen wordt gesproken dan omdat er met de verkeerde doelgroep wordt gesproken.

  4. Als je succesvol wilt zijn in fondsenwerving, zorg dan dat je heel erg goed wordt in het krijgen van aandacht.

  5. Grote goede doelen sturen niet veel giftverzoeken omdat ze groot zijn. Ze zijn groot omdat ze veel giftverzoeken sturen.

  6. Ineffectieve fondsenwerving gaat over hoe goed de organisatie is. Effectieve fondsenwerving gaat over de donateur en haar waarden.

  7. Vraag donateurs om haalbare dingen te doen. Je hebt een grotere kans op succes als je een donateur vraagt om "één nieuw bibliotheekboek te verstrekken" dan dat je een donateur vraagt om "nieuwe bibliotheekboeken aan lokale kinderen te verstrekken".

  8. Krachtige fondsenwerving zorgt ervoor dat de potentiële donateur moet kiezen; doe ik mee, of niet?

  9. Besteed veel aandacht aan alle enquêtes en onderzoeken naar fondsenwerving die gebaseerd zijn op donateursgedrag. Leg alle enquêtes en onderzoeken die rapporteren over wat donateurs zeggen te doen op uw "om later te lezen"-stapel.

  10. Fondsenwerving is moeilijker voor jongere fondsenwervers omdat ze materiaal moeten maken voor een publiek dat voornamelijk 40 tot 50 jaar ouder is dan zij.

  11. Het enige goede nieuws in giftverzoeken van goede doelen zou moeten zijn dat de gift van de donateur het probleem kan oplossen. Niet leuk, maar wel belangrijk voor succes in fondsenwerving op de lange termijn.

  12. De meeste donateurs geven veel meer om wat hun gift heeft gedaan dan om wat uw organisatie heeft uitgespookt.

  13. Fondsenwerving is zoveel beter dan 'nieuws'. Wanneer fondsenwerving spanningen blootlegt bij een donateur tussen de manier waarop de wereld is en hoe ze willen dat deze is, biedt fondsenwerving de donateur iets van betekenis dat ze nu kunnen doen om te helpen. Nieuws gaat gewoon door naar het volgende verhaal.

  14. De fondsenwerving materialen die donateurs van een organisatie ontvangen IS de relatie, voor veel van die donateurs. Dus hoe ga je verschijnen in die relatie?