Inspiratie, inzichten en netwerken: IFC 2023

De beste fondsenwervers blijven leren. Ze lezen, luisteren en discussiëren. De beste fondsenwervers wereldwijd zijn allemaal minimaal één keer in hun leven naar het IFC geweest. Het International Fundraising Congress is dit jaar van 17 tot 20 oktober in Noordwijkerhout. Als Nederlandse fondsenwerver kan je dus niet anders om hier ook naar toe te gaan! (En ik mag je een flinke korting geven op jouw entreebewijs.)

Mijn eerste keer IFC was in 2003. Sindsdien ben ik elk jaar gegaan, met uitzondering van de coronajaren. Trouwe lezers van Fondsenwerving.blog weten dat ik een groot voorstander ben van jezelf blijven ontwikkelen als fondsenwerver, kennisdelen en netwerken. Bij het IFC komt dit allemaal bij elkaar.

In de eerste jaren ging ik vooral om te leren en mijn netwerk te vergroten. Als een spons zat ik bij elke sessie vooraan om mee te schrijven. Ook op de vrijdagochtend na het beroemde donderdagavondgala. In de avonden was ik vaak de eerste in de bar om nieuwe mensen te ontmoeten en de laatste die onder de wol kroop. Netwerken en leren bij het ontbijtbuffet, de lunch, of het avondeten. Het hield nooit op!

Er is ook een fase geweest dat ik op het IFC heel gericht op zoek was naar nieuwe internationale collega’s. Het is een ideale plek om nieuwe collega’s te ontmoeten. Bijna 1.000 fondsenwervers bij elkaar in een NH Hotel tussen de bollenvelden. En daar heb ik verschillende nieuwe collega’s voor het eerst ontmoet. Sommigen tijdens een sessie, anderen weer in de bar. Als je een beetje je best doet ken je aan het einde van de week tientallen nieuwe fondsenwervers.

De laatste jaren probeer ik mezelf vooral scherp te houden. Maar ik leer nog steeds! Ik wordt vooral bevestigd in mijn eigen visie op fondsenwerving. En ik laat me uiteraard graag verrassen met nieuwe inzichten. Je moet nooit stoppen met leren. En al zeker niet denken dat je alles weet. Het is me tijdens het IFC vaak duidelijk geworden dat we onszelf als fondsenwervers erg laten afleiden met allerlei onbelangrijke zaken. De belangrijkste zaken zijn de fundering van jouw succes. In succesvolle fondsenwerving moet die basis heel erg op orde zijn. Gelukkig zijn er ook altijd nog wel wat sessies te vinden die de basis benoemen en behandelen.

Dit jaar ga ik met een gedeeltelijk nieuwe insteek naar het IFC. Natuurlijk ga ik weer trouw naar allerlei sessies om de laatste tips & tricks op te halen. Maar dit jaar ga ik ook met Forward in mijn achterhoofd. We hebben Forward gemaakt om wereldwijd een bijdrage te leveren aan data-gedreven fondsenwerving, dus eens kijken of ik iemand kan interesseren! (*)

Het IFC kost uiteraard wat. Maar het IFC is een investering. Het is een investering in betere fondsenwervers. En betere fondsenwervers doen aan betere fondsenwerving wat leidt tot meer inkomsten voor jouw missie. Die investering is dus heel snel weer terugverdiend. Zonder het IFC zou ik niet de fondsenwerver zijn die ik nu ben.

Na zo’n 20 keer te zijn geweest, kan ik met een gerust hart het IFC van harte aanbevelen: inspiratie, inzichten en netwerken!

Fondsenwerving.blog mag een flinke korting weggeven! Via onderstaande button kan je je registreren. Als je dan de Promo Code UNITE175 invult dan krijg je maar liefst 175 euro korting op jouw IFC 2023 entreebewijs. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt. Als je op de congreslocatie zelf wil overnachten (on-site) dan moet je wel heel snel zijn! Daar zijn nog maar 20 plekken over…

Hopelijk tot volgende maand!

(*) Mocht je zelf interesse in een demo hebben, let me know!