Hoe word je een betere fondsenwerver?
Een hele goede fondsenwerver genaamd Wally zei ooit tegen me: “Fundraising is not a science, but a systematic collection of experiences.” Fondsenwerving leer je het beste in de praktijk. Maar ook door ervaringen van anderen. En die kom je op verschillende manieren tegen. Onderstaande slide gebruikte ik een paar weken geleden in een presentatie voor Greenpeace NORDIC. Welke van de 7 kan jij afvinken?
Deze week is in Noordwijkerhout weer het International Fundraising Congress (IFC). Een geweldig internationaal fondsenwerving congres dat jaar in jaar uit in Nederland wordt georganiseerd.
THE IFC IS THE WORLD’S LEADING GATHERING OF FUNDRAISERS AND CHANGEMAKERS. 1,000 PARTICIPANTS. 65+ COUNTRIES. A WONDERFUL SPIRIT OF SHARING. NEW IDEAS. NEW PERSPECTIVES. NEW WAYS TO RAISE MORE AND HAVE MORE IMPACT. 16-19 OCTOBER 2018. THE NETHERLANDS.
Nieuwe inzichten, veel inspiratie en heel veel netwerken. Het kan allemaal bij het IFC. Alle onderwerpen en niveaus worden vertegenwoordigd. Er zijn altijd een aantal interessante sessies over loyaliteit en behoud.
“Disce aut discede”, de ondertitel van onze beweging, betekent “leer of ga weg”. Ik hoop dat je ervoor kiest om altijd te blijven leren.
Ik heb woensdag om 11:00 afgesproken met een relatiemanager van Artsen zonder Grenzen Zwitserland en om 11:30 met een fondsenwerver van Greenpeace Zuid Afrika. En na de middagsessies spreek ik een Australische fondsenwerving adviseur. Alleen om van gedachten te wisselen. En dat gaat de rest van de week zo door. Hoe leuk is dat?
Zie ik je daar?
TIP: Woensdag 17 oktober om 14:00 kan je op de Facebook pagina van The Resource Alliance de opening plenary LIVE volgen!
--------------
Deze blog post is eerder verschenen bij De Toekomst van Fondsenwerving.