Het jubileum bedankje van Artsen zonder Grenzen

Een mooi en simpel voorbeeld van Artsen zonder Grenzen. Een bedankkaartje in verband met mijn 10-jarig jubileum als donateur. Geen dank!

Een korte voorgeschiedenis: Na mijn eerste sollicitatiegesprek bij Artsen zonder Grenzen voor de functie van Fondsenwerver Particuliere Markt in 2006 liep ik terug naar huis. En op de Dam in Amsterdam kwam ik een straatwerver tegen van... Artsen zonder Grenzen. Het kon geen kwaad om het lot wat te helpen en ben toen donateur geworden. Bovendien hoopte ik de ervaring in een tweede gesprek te kunnen delen. Ik kreeg de baan en de rest is geschiedenis zullen we maar zeggen. 

Maar wat gebeurde er een paar maanden terug? Ik kreeg het volgende kaartje in de bus.

Klik op de afdeling om te vergroten.

Ik krijg behoorlijk wat post van goede doelen. Uit zowel persoonlijk als professioneel oogpunt zeer welkom. Maar zo vaak krijg je niet een ansichtkaart. En al helemaal niet eentje die alleen maar bedankt. De achterkant zag er zo uit:

Klik op de afdeling om te vergroten.

Als je goed oplet dat hoor je jubileum-bedanken als voorbeeld vaak voorbij komen, maar ik was deze in Nederland nog nooit in de praktijk tegengekomen. Tot nu toe! Ik kijk uiteraard door een fondsenwervers bril, en ik heb met veel plezier bij AzG gewerkt, dus ik ben een ietsiepietsie bevooroordeeld, maar toch maakte dit kaartje indruk op mij. 

Bedankt voor het bedankje AzG, op naar de volgende 10 jaar!

(En dat is precies het beoogde effect van donateurs op de juiste manier bedanken.) 

Hoe bedank jij jouw donateurs eigenlijk en via welk kanaal? Per post? Telefoon? Of nodig je ze uit voor een evenement? Ook een mooi voorbeeld delen, neem contact met ons op!

--------------

Deze blog post is eerder verschenen bij De Toekomst van Fondsenwerving.