Ga je mee naar het IFC?

In Nederland hebben we niet ontzettend veel te kiezen als het gaat om congressen, opleidingen en cursussen. Maar we hebben een troef in handen: het IFC. Oftewel het International Fundraising Congress. Een van de beste fondsenwerving congressen ter wereld vindt al jaren plaats in onze achtertuin. Noordwijkerhout om precies te zijn. Iedere fondsenwerver moet minimaal een keer de volledige IFC experience meemaken: 3/4 dagen heel veel leren en nog meer netwerken!

De afgelopen twee jaar lagen de meeste evenementen plat, maar dit jaar mag het weer. In 2003 ben ik voor het eerst naar het IFC gegaan en sindsdien heb ik bijna elk jaar mijn fondsenwerving batterij daar mogen opladen. En ook dit jaar ga ik weer!

Ik vroeg Willeke van Rijn, de kersverse directeur van The Resource Alliance, de organisatie die het IFC organiseert, waarom Nederlandse fondsenwervers moeten komen dit jaar.

Na 36 lange maanden zijn we in oktober weer terug met een IFC2022 in Nederland. En ja, dit keer in hybride vorm zodat we nog meer mensen kunnen aantrekken tot dit geweldige evenement. Het thema dit jaar is ‘Shaping the Future Together’ – en daarbij hebben we jouw hulp nodig, zodat we gezamenlijk een grotere impact in de wereld kunnen realiseren.

IFC2022 wordt het platform waar mensen en organisaties van over de hele wereld nieuwe ideeën initiëren en gezamenlijk oplossingen creëren. Het is de plek waar nieuwe connecties gemaakt worden en waar samenwerkingsverbanden ontstaan om echte verandering door te voeren. We hopen dat jij erbij kunt zijn en mee kunt werken aan ‘Shaping the Future Together’. We hebben je nodig!

Net als bij elk congres moet je op zoek gaan naar wat voor jou belangrijk is. Bij het IFC kan je in het uitgebreide 4-dagen programma een extra masterclass volgen, waarin je wordt ondergedompeld in een specifiek onderwerp. Masterclasses zijn intensieve, kleine groepssessies onder leiding van experts in hun vakgebied. De sessies vinden plaats voorafgaand aan rest van het programma. Dit jaar staan ​​ze in het teken van het thema: Shaping the Future Together.

Elke masterclass heeft een beperkt aantal plekken. De intieme setting bevordert het gesprek met mensen die met dezelfde problemen worden geconfronteerd als jij. Er zijn twee soorten sessies: masterclasses en bootcamps. Masterclasses verkennen onderwerpen door een visionaire lens en zijn meer theoretisch; bootcamps zijn gericht op praktische technieken en best practices.


Masterclasses

Bootcamps

As fundraisers and changemakers, purpose is at the core of what you do. Making a positive impact on the world is why you do it in the first place. Demands from institutions and individuals for more transparency and accountability are more specific and significant that ever before. In our masterclass at the IFC, we will explore the ways and whys of how to manage and measure your impact as a strategic asset. We will work through battle-tested tools and global case studies to co-create impact management plans that engage all stakeholders, meaningfully measure outcomes, and astutely mobilise resources.
— Colin Habberton - Co-Presenter Masterclass "Manage and measure your impact as a strategic asset"

In bovenstaand rijtje sprekers zie ik vier oud-collega’s van Artsen zonder Grenzen, Greenpeace en UNHCR staan. Een prachtige line-up!

Er is een Super Early Bird aanbieding die 30 juni afloopt. Je krijgt dan sowieso £250 korting. Het IFC heeft voor lezers van fondsenwerving.blog een nog betere aanbieding. Als je de PROMO code FWBLOG22 gebruikt dan krijg je nog eens extra £75 korting! Dus hak snel de knoop door en boek een ticket!

Als je er langer over doet om een keuze te maken dan kan je nog gebruik maken van de Early Bird tickets die £100 korting geven. Ook daarbij kan je nog de speciale PROMO code gebruiken voor de extra £75 korting. (Let op: de kortingen gelden niet voor online tickets.)

Hopelijk tot ziens in oktober in Noordwijkerhout!