De telefoon van een vluchteling

De ervaringen van jouw donateurs bepalen hoe die donateurs over jouw organisatie denken. Veel van jouw succes in fondsenwerving hangt dus af van de donateurservaring. Alle zintuigen worden ingezet. Alles wat donateurs horen, zien of voelen speelt mee in hoe loyaal donateurs zullen zijn.

Alle contactmomenten die wij organiseren in de vorm van mailings, telefoontjes, email en evenementen dragen bij loyaliteit. Maar ook de minder persoonlijke communicatie, zoals een abri-campagne, een radiospotje of de website wegen mee.

Als organisatie ga je voor de WOW-ervaring. De 9+ ervaring. Wat is de consumentenervaring waarvan jij echt onder de indruk was? Als iemand mij die vraag stelt dan haal ik altijd dit voorbeeld aan: de telefoon van een vluchteling.

Het is een briljante ervaring gemaakt door de BBC Media Action, de goede doelen tak van de BBC. Ze laten zien welke rol de telefoon speelt in de vluchtelingencrisis. Echter, als dit filmpje gedeeld was door UNHCR, Stichting Vluchteling of Artsen zonder Grenzen dan had ik het ook geloofd. Gewoon ge-wel-dig.

Voor de beste ervaring kan je het filmpje het best op je eigen telefoon kijken: houd je telefoon verticaal, gebruik het volledige scherm en met het geluid aan.

 
 

En, wat vind je ervan? Ken jij nog een donateurservaring die enorme indruk op jou heeft gemaakt?