De 9 adviezen van ‘De Toekomst’

Het vak fondsenwerving is altijd in ontwikkeling. Het is aan alle fondsenwervers om de grenzen van het vak elk jaar weer te verleggen. Tussen 2016 en 2020 hebben we dat gedaan met De Toekomst van Fondsenwerving (en daarna een beetje met WoW). Beide zijn inmiddels weer van het toneel verdwenen, maar hieronder vind je de negen adviezen die toen uit de verschillende werkgroepen zijn voortgekomen. Pak een advies op en maak er je eigen stuk van. Verleg die grens!

Het 6P document is een goed startpunt: het is een blauwdruk voor blijvende verandering in fondsenwerving als het gaat om donateurgerichte fondsenwerving. Daarnaast zie je de engelse samenvatting van alle projecten vanuit de Commission on the Donor Experience (CDE). Vanuit daar zijn Nederlandse fondsenwervers in werkgroepen aan de slag gegaan om met een Nederlands advies te komen per onderwerp. De afgeleverde adviezen zie je daaronder staan. Oorspronkelijk gepubliceerd op de websites van DTVF en WoW, maar aangezien die initiatieven (en websites) niet meer actief zijn wilden we de adviezen nog wel ergens beschikbaar houden. Bij deze dus.

Let op: deze adviezen zijn niet heilig en in cement gegoten! Fondsenwerving ontwikkelt zich voortdurend. Dus wie haalt een groepje collega fondsenwervers bij elkaar en maakt de volgende versie waar je jezelf, maar ook de sector mee verder helpt?