fondsenwerving.blog | Leerzaam, spraakmakend en recht door zee

View Original

De pandemie: waar moeten we ons nu op richten?

Deze ochtend is op De Toekomst van Fondsenwerving een blog van Giles Pegram verschenen. Zeer de moeite waard om te lezen, omdat hij een belangrijke boodschap deelt over fondsenwerven ten tijde van de coronacrisis. Bovendien deelt hij een gratis boekje uit vol met advies over wat je zou moeten doen als fondsenwerver in deze coronacrisis. Downloaden dus!

Een korte samenvatting van zijn verhaal:

De situatie voor goede doelen in Engeland is vreselijk. Massale ontslagrondes en grote bezuinigingen. Recent onderzoek suggereert dat 1 op de 10 goede doelen binnen een jaar zal moeten sluiten.

De enige zekerheid die goede doelen hebben is dat we kunnen vertrouwen en bouwen op onze donateurs. Om verschillende redenen waren goede doelen tijdens de eerste golf terughoudend om geld te vragen. Dat was verkeerd, want dit is het moment om contact te zoeken.

Communicatie met donateurs moet beginnen bij de donateur, niet bij jezelf. Donateurs zijn er altijd voor jou geweest, nu kun je er voor hun zijn. De realiteit is dat veel donateurs beter af zijn nu. Er zijn maar weinig mogelijkheden om geld uit te geven in een lockdown. De goede doelen die op fondsenwerving gebied actief zijn gebleven hebben ongelooflijk goede resultaten geboekt.

Mededogen lijkt zich net zo snel te verspreiden als het virus.

Dus wat moet je precies doen om je organisatie onder te dompelen in een geweldige donateurservaring?

De ‘Supporter Experience Group’ van het Institute of Fundraising heeft een online boekje gemaakt:

‘Fondsenwerving ten tijde van de coronacrisis: hoe de donateurservaring u kan helpen bij het navigeren door de pandemie.’

Zeven principes met elk zes acties. Concreet, praktisch en zeer uitvoerbaar. Een doe-het-zelfgids op een kritiek moment, geheel gratis, voor jou en je collega's.

De ‘Supporter Experience Group’ zal dit alles toelichten en andere vragen beantwoorden tijdens een gratis webinar op woensdag 25 november. Je kan je daarvoor hier inschrijven.